Werkwijze

Laarakker BIO werkt met biologisch en biologisch dynamische teelt. Door de ruime vruchtwisseling die doorgaans wordt gehanteerd bij deze soorten teelt passen gewassen als peulvruchten, spinazie en prei prima in een bouwplan. Binnen de biologisch en biologisch dynamische teelt is het van groot belang om met oog voor detail te werk te gaan. Wij maken binnen Laarakker BIO dan ook dankbaar gebruik van de beproefde werkwijze en de specialisten binnen de Laarakker bedrijvengroep.

Onze teeltorganisatie staat als een huis en begeleidt onze telers gedurende het hele teeltseizoen. We kennen elk perceel en monitoren het product elke 2 tot 3 weken. Omdat we de ontwikkelingen bij onze klanten op de voet volgen, zijn we in staat om vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen en telers te adviseren over marktkansen. Bovendien kunnen we zo adequaat inspelen op eventuele problemen

Eigen machinepark

De oogst van de groene gewassen zoals doperwten, spinazie en sperziebonen voeren we in eigen beheer uit. Het feit dat we zelf een uitgebreid, specialistisch machinepark bezitten is voor onze organisatie goud waard. Flexibiliteit en snelheid van handelen is in onze branche immers essentieel.