Oogsten voor derden

Om onze mensen en machines optimaal te benutten, voert Laarakker Groenteverwerking ook oogstwerkzaamheden uit voor derden.

Met name onze erwtendorsers en in iets mindere mate de bonenplukkers worden hiervoor ingezet. Erwtendorsers zijn in Nederland maar ca 8 weken per jaar nodig.

Vooruitlopend op ons eigen seizoen starten we daarom met loonwerk in Zuid-Europa (Spanje/Portugal). In een tijdsbestek van enkele maanden werken we onze weg terug naar het noorden.

Oogsten met onze moderne machines

Het verplaatsen van de machines over grote afstanden wordt gedaan met diepladers. Onze medewerkers reizen met vliegtuig of auto achter dit uitzonderlijk vervoer aan en overnachten vervolgens in de regio waar de oogst uitgevoerd moet worden. Naast Spanje kan dit bijvoorbeeld ook zijn in Frankrijk en Duitsland.

Klanten die graag producten geoogst zien worden door ons modern en zeer goed onderhouden machine park kunnen hiervoor contact opnemen met de Operationeel Directeur.

Wij hopen ons areaal te oogsten producten binnen niet al te lange tijd uit te breiden met de oogst van de door de eiwit transitie populair wordende producten als kikkererwten, lupine, diverse soorten bonen e.d..

Oogsten voor derden