Groenteverwerking

Bij de verwerking van conservengroenten is snelheid cruciaal. Omdat wij onze producten, onze telers en onze machines door en door kennen, komen we niet voor tijdrovende verrassingen te staan.

Het proces

De bovengrondse bladgewassen en peulvruchten gaan rechtstreeks vanaf het veld naar onze klanten. Binnen enkele uren na de oogst zijn deze producten in de fabriek om verwerkt te worden. Zo blijven vitaminen en andere voedingsstoffen behouden.

Het grootste deel bladgewas is bij Laarakker de spinazie maar dit kunnen ook andere gewassen zijn (bv. prei, diverse kruiden). Als peulvruchten zijn de teelten van erwten en sperziebonen het grootst. Daarnaast worden nog diverse andere producten geteeld en geoogst zoals bijvoorbeeld kapucijners, tuinbonen, sugarsnaps.

De ondergrondse knol- en bolgewassen worden eerst op onze locatie in Well geschoond, gewassen, gesorteerd en gesneden. Wij beschikken over een uitgebreid, efficiënt machinepark. Deze machines zijn veelal op maat gemaakt naar eigen ontwerp en beschikken over de modernste technieken.

Groenteverwerking
Groenteverwerking

Naast de machines voor het schonen, wassen, sorteren en snijden van de ondergrondse groenten, beschikken wij ook over een zeer modern uitgeruste ‘schil- en schrap’ faciliteit waar deze knol- en bolgewassen ook eerst gewassen worden, vervolgens netjes uitgelijnd en in stukken gesneden wanneer dit gewenst is. Vervolgens (of apart) kunnen de knol- of bolproducten worden geschrapt zodat ze vervolgens bij een volgende verwerkingsstap direct kunnen worden ingezet.

Wanneer we spreken over knol- en bolgewassen en hebben we het vooral over het product dat in de volksmond het meest wordt gekend als de gewone Wortel. Deze Wortel is er in vele formaten en kleuren: van heel kleine oranje waspeen (‘baby-carrots’) tot diep paarse mega grote wortelen (na een groeizaam seizoen) en alles wat daartussen in zit!

Maar in principe kunnen we alle knol- en bolgewassen verwerken; denk daarbij bij voorbeeld aan knolselderij, koolraap, schorseneren, bieten, pastinaken, etc.