Contractteelt

Bij Laarakker hebben we groot netwerk aan telers, verwerkers, afnemers en vaste klanten in West-Europa. Laarakker heeft een uitgebreide jaren lange telersrelatie met meer dan 450 telers voor contractteelt en handel.

Contractteelt bij Laarakker

Bij Laarakker Groenteverwerking doen wij ook aan contractteelt. Zo werken wij samen met ruim 450 telers op alle akkerbouwgebieden van Nederland en het Duitse Rheinland tot in Bielefeld en Frankrijk. Deze contractteelt houdt in dat in samenwerking met onze specialisten telers verbouwen voor Laarakker. Deze telers worden intensief begeleid, zo bezoeken onze teeltspecialisten alle percelen 2 tot 3-wekelijks. Bevindingen van de resultaten die hieruit voortkomen worden vastgelegd in ons online teeltregistratiesysteem. Deze data wordt geanalyseerd om teeltrendement verder te optimaliseren. Om kwaliteit van onze producten te garanderen gebeurt het zaaien en oogsten van goederen altijd vanuit ons. Dit wordt voornamelijk door onze mensen gedaan, maar ook door loonwerkers met wie een vaste relatie is opgebouwd. Deze loonwerkers handelen naar onze wensen en kwaliteitseisen.

Onze intensieve product monitoring voorkomt verrassingen: zowel onze telers als onze verkopers weten precies waar ze aan toe zijn. Hierdoor zijn we in staat voor het product van elk perceel de meest geschikte afnemer te vinden. Dit komt tot uiting in een extreem laag afkeuringspercentage en een optimale productprijs.

Contractteelt
Contractteelt

Één vast aanspreekpunt

Als contractteler heeft u bij ons één vast aanspreekpunt Uw teeltbegeleider behartigt al uw belangen en zorgt ervoor dat al uw vragen beantwoord worden. Bent u benieuwd welke mogelijkheden wij u te bieden hebben? Onze teeltspecialisten informeren u graag.

Ik wil voor laarakker telen Welke producten kan ik telen?